Vacature vrijwilliger

 

Wil jij leuk vrijwilligerswerk doen op een mooie locatie op de dag en tijd die jou het beste uitkomt? Lijkt het jou leuk om ouderen die zorg nodig hebben een fijn moment te bezorgen? Dan ben jij bij ons van harte welkom!

De Rijnhoven is voor diverse locaties op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Locatie: Vijverhof, Princenhof, Coninckshof en Parkhof

Wat bieden wij jou?

 • Leuk vrijwilligerswerk op een mooie locatie op de dag en tijd die jou het beste uitkomt
 • Begeleiding door professionele medewerkers
 • Vrijblijvende informatiebijeenkomsten
 • Naast de gebruikelijke waardering, een jaarlijks vrijwilligersfeest, een kerstattentie aan het einde van het jaar en eventueel reistkostenvergoeding
 • Mooie contacten met onze bewoners
 • Ook biedt het werken als vrijwilliger bij De Rijnhoven een mooie aanvulling op je CV, oriëntatiemogelijkheden voor omscholing of een carrière switch.

Wat vragen wij?

 • Enthousiasme
 • Dat je je afspraken nakomt! Welke afspraken? Die maken we samen tijdens het kennismakingsgesprek.

Wat breng je mee?

 • Je vindt het leuk om met ouderen om te gaan
 • Je spreekt de Nederlandse taal goed
 • Je bent geduldig
 • Je kunt goed luisteren
 • Je eigen creatieve ideeën

Waar kun je uit kiezen?

Fietsvrijwilliger / wandelvrijwilliger:
Op alle locaties vinden veel bewoners het fijn om naar buiten te gaan. Wanneer zij dat niet meer zelfstandig kunnen is het fijn als er vrijwilligers zijn die dat samen met hen kunnen doen. Een kort wandelingetje om het huis of lekker naar het dorp. Ook hebben wij op iedere locatie elektrische duo fietsen. Hiermee kun je samen met een bewoner een ritje maken door de prachtige omgeving en tijdens het fietsen gezellig samen een praatje maken. Natuurlijk sturen wij je niet zomaar op pad en krijg je eerst de nodige tools aangereikt om dit met vol vertrouwen te kunnen doen.

Activiteitenvrijwilliger:
Op alle locaties worden de hele week door activiteiten georganiseerd voor de bewoners. De vrijwilliger ondersteunt de activiteitenbegeleider door bijv. bewoners op te halen, kopje koffie te schenken en mee te helpen met de activiteit. De activiteiten zijn heel divers zoals creatief, muzikaal, sportief etc.. De activiteiten worden georganiseerd volgens een vast wekelijks programma. Daarnaast zijn er ook regelmatig wisselende activiteiten zoals muziekavonden, bioscoop, optredens etc.. Hiervoor zoeken wij vrijwilligers die niet op een vast tijdstip kunnen of willen , maar af en toe willen helpen.

Woningvrijwilliger:
Vind jij sfeer en gezelligheid ook zo belangrijk? Op alle locaties van De Rijnhoven wonen de bewoners in een kleinschalige woonvorm. Zij hebben allen hun eigen ruimte, maar verblijven vaak in de centrale huiskamer om samen te ontbijten, lunchen en dineren of om bijvoorbeeld de krant te lezen of een spelletje te doen. De bewoners hebben al een heel leven achter de rug en hebben vaak boeiende verhalen te vertellen. De vrijwilliger kan hier een waardevolle betekenis aan geven. Welk moment van de dag je wilt helpen maakt dus niet zoveel uit en kunnen we makkelijk met elkaar afstemmen.

Contact Heb je nog vragen of wil je meer informatie?

Neem dan contact op met de coördinator vrijwilligers. Stuur een e-mail naar Jolanda Vermeulen, jvermeulen@rijnhoven.nl, of bel 0348 441714.